Nieuws

28-07 Ook Armstrong gooit met modder

Lance Armstrong loopt weg bij Alberto Contador (foto: AFP)

Lance Armstrong heeft kribbig gereageerd op de uitlatingen van zijn ploeggenoot Alberto Contador.

> lees meer  

26-07 Bellen met Grischa

Grischa Niermann (foto: ProShots)

Gedurende de Tour praat Rabobank-renner Grischa Niermann de luisteraars van Radio 1 elke avond bij over zijn avonturen.

> lees meer  

26-07 Contador, een superieure winnaar

Winnaar Alberto Contador geflankeerd door Andy Schleck en Lance Armstrong (foto: AFP)

Alberto Contador heeft op superieure wijze de 96ste editie van de Tour gewonnen. Een terugblik.

> lees meer  

26-07 Cav wint in Parijs, Contador de Tour

Mark Cavendish grijpt zijn zesde etappezege (foto AFP)

Mark Cavendish heeft de afsluitende etappe naar Parijs gewonnen. Contador pakt de eindzege.

> lees meer  

> juli

> juni

 

30-06Alle Tour-selecties bekend

Oscar Pereiro (Foto: AFP)

Oscar Pereiro (Foto: AFP)

De Spaanse wielerploeg Caisse d'Epargne verschijnt met voormalig Tour-winnaar Oscar Pereiro aan de start van de Ronde van Frankrijk in Monaco. Alejandro Valverde, de vedette van de ploeg, ontbreekt wegens een schorsing door het Italiaans olympisch comité.

Caisse d'Epargne gaf eerder al zes namen vrij van renners die zeker zouden zijn van hun plek in de Tour-selectie. Een van hen, de Spanjaard Xabier Zandio, is echter toch afgevallen. De vier renners die in eerste instantie moesten strijden voor de resterende drie plekken mogen daardoor allemaal starten in Monaco.

De Tour-selectie van Caisse d'Epargne bestaat uit de Spanjaarden David Arroyo, Ivan Gutiérrez, Luis Pasamontes, Luis-Leon Sanchez, Oscar Pereiro, José Joaquin Rojas, Rui Costa uit Portugal, Arnaud Coyot uit Frankrijk en de Colombiaan Rigoberto Uran.

Cofidis
David Moncoutié is kopman van de Franse wielerploeg Cofidis. De 34-jarige renner won deze maand op indrukwekkende wijze een zware rit in de Dauphiné Libéré, waarin hij uiteindelijk als tiende eindigde. Op zijn erelijst staan twee Tour-etappes, die hij won in 2004 en 2005.

De ploeg van Cofidis bestaat naast Moncoutié uit de Fransen Stéphane Augé, Samuel Dumoulin, Christophe Kern, Sébastien Minard, Amaël Moinard en Rémi Pauriol, de Colombiaan Leonardo Duque  en de Spanjaard Bingen Fernandez.

AG2R
Bij AG2R wordt veel verwacht van Cyril Dessel en Vladimir Efimkin. Christophe Riblon kreeg bij de ploeg het negende en laatste startbewijs.

AG2R staat met de volgende renners aan de start: Cyril Dessel, Hubert Dupont, Stéphane Goubert, Christophe Riblon en Lloyd Mondory uit Frankrijk, Rinaldo Nocentini uit Italië, de Ier Nicolas Roche, de Spanjaard Jose Luis Arrieta en de Rus Vladimir Efimkin.