Nieuws

28-07 Ook Armstrong gooit met modder

Lance Armstrong loopt weg bij Alberto Contador (foto: AFP)

Lance Armstrong heeft kribbig gereageerd op de uitlatingen van zijn ploeggenoot Alberto Contador.

> lees meer  

26-07 Bellen met Grischa

Grischa Niermann (foto: ProShots)

Gedurende de Tour praat Rabobank-renner Grischa Niermann de luisteraars van Radio 1 elke avond bij over zijn avonturen.

> lees meer  

26-07 Contador, een superieure winnaar

Winnaar Alberto Contador geflankeerd door Andy Schleck en Lance Armstrong (foto: AFP)

Alberto Contador heeft op superieure wijze de 96ste editie van de Tour gewonnen. Een terugblik.

> lees meer  

26-07 Cav wint in Parijs, Contador de Tour

Mark Cavendish grijpt zijn zesde etappezege (foto AFP)

Mark Cavendish heeft de afsluitende etappe naar Parijs gewonnen. Contador pakt de eindzege.

> lees meer  

> juli

> juni

 

04-07Cancellara pakt eerste geel

Fabian Cancellara heeft geheel volgens verwachting de openingsetappe van de Tour de France 2009 gewonnen. Voor de chrono over 15,5 kilometer had de Zwitserse tijdritspecialist 19.32 nodig, achttien tellen minder dan Alberto Contador.

De in de Ronde teruggekeerde Lance Armstrong gaf 40 seconden toe op Cancellara. Carlos Sastre, de winnaar van vorig jaar, 1.06 en de Russische Rabo-troef Denis Mentsjov liefst 1.31. Met een tijd van 20.47 eindigde Robert Gesink als 31ste, waarmee hij de beste Nederlander was.

Astana, dat vorig jaar van deelname aan de Tour was uitgesloten, liet meteen flink van zich horen. Niet alleen kopman Contador en zevenvoudig winnaar Armstrong reden goed, ook Andreas Klöden en Levi Leipheimer bezetten een plaats in een de toptien. De Duitser liet 19.54 noteren, tegen 20.03 voor de Amerikaan.

Verliezer
Rabobank-ploegleider Erik Breukink zag ook dat zijn kopman de grote verliezer van de eerste etappe was. "Ja, het is duidelijk dat Denis hier slecht begint. Hij had meteen een verkeerd ritme en dat is op dit parkoers dodelijk, daar kom je niet meer vanaf. Hij had het van de eerste kilometers moeten hebben, de klim, en niet van het tweede deel."

"Ik had verwacht dat Mentsjov hier wel wat zou toegeven, maar hij verliest op Cadel Evans en Contador toch een halve minuut meer dan nodig en dat is jammer. Het is te vroeg om te zeggen of de grote vorm ontbreekt, maar vandaag in elk geval wel", zei Breukink, die de hoop er nog een beetje inhield.