Nieuws

28-07 Ook Armstrong gooit met modder

Lance Armstrong loopt weg bij Alberto Contador (foto: AFP)

Lance Armstrong heeft kribbig gereageerd op de uitlatingen van zijn ploeggenoot Alberto Contador.

> lees meer  

26-07 Bellen met Grischa

Grischa Niermann (foto: ProShots)

Gedurende de Tour praat Rabobank-renner Grischa Niermann de luisteraars van Radio 1 elke avond bij over zijn avonturen.

> lees meer  

26-07 Contador, een superieure winnaar

Winnaar Alberto Contador geflankeerd door Andy Schleck en Lance Armstrong (foto: AFP)

Alberto Contador heeft op superieure wijze de 96ste editie van de Tour gewonnen. Een terugblik.

> lees meer  

26-07 Cav wint in Parijs, Contador de Tour

Mark Cavendish grijpt zijn zesde etappezege (foto AFP)

Mark Cavendish heeft de afsluitende etappe naar Parijs gewonnen. Contador pakt de eindzege.

> lees meer  

> juli

> juni

 

06-07Winnaar heeft niet altijd gelijk

Mark Cavendish was na afloop van de door hem gewonnen etappe zeer boos op Kenny van Hummel. Die zou hem in volle finale een klap hebben verkocht.

"Ik ga hem daar op aanspreken", mopperde de snelle Brit. "Van Hummel heeft geen enkel respect voor zijn collega's." Uit het kamp van Skil-Shimano klonken heel andere geluiden.

Niet Van Hummel, maar Piet Rooijakkers had met Cavendish in de clinch gelegen. "Na een duw van Mondory kwam ik in het treintje van Cavendish, die me bijna van mijn fiets trok", zei Rooijakkers. "Toen heb ik wel teruggeslagen. Cavendish moet niet over respect praten, maar gewoon zijn handen thuishouden."

Pipo's hinderen Van Hummel in spurt
Van Hummel kon zich zondag in de straten van Brignoles niet mengen in de massasprint. De Skil-Shimano-renner raakte ingesloten.

"Ik zat rond de tiende positie, toen er iemand viel. Ik ontsnapte zelf maar net aan de valpartij", aldus Van Hummel. "Er waren een paar pipo's die het routeboek niet goed hadden bestudeerd en de bocht naar rechts misten. Jammer dat ik niet aan sprinten toekwam omdat er enkelen zitten te slapen."

Van Hummel zat in het wiel van Koen de Kort toen de valpartij zich voordeed. De Kort sprintte nog mee en werd keurig negende. "Dat was wel mooi, maar het was wel erg jammer voor Kenny."

"Ritzeges belangrijker dan groen"
Mark Cavendish boekte in Brignoles al zijn tiende ritzege in een grote ronde. De 24-jarige Brit won vorig jaar twee Giro-ritten en vier Tour-etappes. Dit jaar was hij ook al drie keer succesvol in Italië.

"Ik win dan wel, maar ik kan het echt niet alleen. Mijn ploeg is belangrijk en die heeft ook vandaag weer keihard voor me gewerkt", zo strooide Cavendish met de gebruikelijke complimenten voor zijn teamgenoten.

Cavendish moest na de etappe twee keer de gang naar het podium maken, want hij mocht ook het groene tricot aantrekken. "Dat is een droom voor iedere sprinter, maar is nu niet meer dan een kers op de taart. Ritzeges zijn nu belangrijker."