Nieuws

28-07 Ook Armstrong gooit met modder

Lance Armstrong loopt weg bij Alberto Contador (foto: AFP)

Lance Armstrong heeft kribbig gereageerd op de uitlatingen van zijn ploeggenoot Alberto Contador.

> lees meer  

26-07 Bellen met Grischa

Grischa Niermann (foto: ProShots)

Gedurende de Tour praat Rabobank-renner Grischa Niermann de luisteraars van Radio 1 elke avond bij over zijn avonturen.

> lees meer  

26-07 Contador, een superieure winnaar

Winnaar Alberto Contador geflankeerd door Andy Schleck en Lance Armstrong (foto: AFP)

Alberto Contador heeft op superieure wijze de 96ste editie van de Tour gewonnen. Een terugblik.

> lees meer  

26-07 Cav wint in Parijs, Contador de Tour

Mark Cavendish grijpt zijn zesde etappezege (foto AFP)

Mark Cavendish heeft de afsluitende etappe naar Parijs gewonnen. Contador pakt de eindzege.

> lees meer  

> juli

> juni

 

07-07Gevallen Rooijakkers uit de Tour

De Nederlandse Skil-formatie is tijdens de ploegentijdrit in en om Montpellier een renner kwijtgeraakt. Piet Rooijakkers viel ongelukkig op zijn arm nadat zijn ploeggenoot Albert Timmer onderuit ging en kon niet verder. In het ziekenhuis bleek dat Rooijakkers zijn arm heeft gebroken.

Rooijakkers, eerder deze Ronde van Frankrijk nog in het nieuws door een akkefietje met sprinter Mark Cavendish, is de eerste van de elf in Monaco gestarte Nederlanders die het peloton heeft moeten verlaten. Hij is niet de eerste uitvaller in deze Tour: de Belg Jurgen van de Walle ging hem zondag voor.

"Ik miste een bocht in de afdaling en viel", vertelde Timmer na afloop. "Een paar renners vielen over me heen. Ik hoop dat Piet er niet te erg aan toe is." Timmer had zelf niet veel meer dan wat schaafwonden aan zijn schuiver overgehouden.

Val Mentsjov
Rooijakkers was bepaald niet de enige renner die ten val kwam op het lastige parcours. Bij Rabobank sloeg al na 1,5 kilometer de schrik om het hart, toen uitgerekend kopman Denis Mentsjov tegen het asfalt smakte. De Rus kon weer verder, maar de toon was gezet.

"Bij het eerste tussenpunt hadden we 53 seconden achterstand. Ik denk dat die val ons uiteindelijk wel 50 seconden gekost heeft", aldus ploegleider Erik Breukink. "Daarna ging het heel voorzichtig. Tijdens de training was Stef Clement al gevallen, terwijl we toen niet eens voluit gingen."

Mentsjov liet desgevraagd weten dat zijn wiel was weggeslipt. "Dat kan gebeuren, helaas. Maar we zijn pas in de vierde etappe, er kan nog van alles gebeuren."