Nieuws

28-07 Ook Armstrong gooit met modder

Lance Armstrong loopt weg bij Alberto Contador (foto: AFP)

Lance Armstrong heeft kribbig gereageerd op de uitlatingen van zijn ploeggenoot Alberto Contador.

> lees meer  

26-07 Bellen met Grischa

Grischa Niermann (foto: ProShots)

Gedurende de Tour praat Rabobank-renner Grischa Niermann de luisteraars van Radio 1 elke avond bij over zijn avonturen.

> lees meer  

26-07 Contador, een superieure winnaar

Winnaar Alberto Contador geflankeerd door Andy Schleck en Lance Armstrong (foto: AFP)

Alberto Contador heeft op superieure wijze de 96ste editie van de Tour gewonnen. Een terugblik.

> lees meer  

26-07 Cav wint in Parijs, Contador de Tour

Mark Cavendish grijpt zijn zesde etappezege (foto AFP)

Mark Cavendish heeft de afsluitende etappe naar Parijs gewonnen. Contador pakt de eindzege.

> lees meer  

> juli

> juni

 

07-07Astana wint chaotische ploegentijdrit

De Astana-ploeg is winnaar geworden van een zeer chaotisch verlopen ploegentijdrit in Montpellier. Diverse renners kwamen ten val op het bochtige, 39 kilometer lange, parcours. Rabobank werd elfde.

Astana was 40 seconden sneller dan Saxobank, de ploeg van Fabian Cancellara. Die had aan het begin van de dag een voorsprong van 40 seconden op Armstrong, en leverde zijn gele trui net niet in bij de Texaan.

Dramatisch
De tijdrit van Rabobank startte dramatisch. In één van de eerste bochten schoof kopman Denis Mentsjov, op dat moment in tweede positie koersend, tegen het asfalt.

De Rus liep bij zijn val geen verwondingen op, maar de buiteling leidde tot behoorlijk wat tijdverlies. "Het duurde lang voordat we ons ritme hadden hervonden", aldus Laurens ten Dam. "Onze goede weken moeten nog komen, dat is duidelijk. In de tweede en derde week, in de bergen, dan stáán we er." Rabobank werd elfde, op 2.21 minuten van Astana.

Voor Skil-renner Piet Rooijakkers liep de tijdrit minder goed af. De 28-jarige renner raakte bij een val dermate geblesseerd aan een arm, dat hij de Tour diende te verlaten. "Een gevaarlijk rondje", zo omschreef Skil-ploegleider Kemna het parcours.

Compacte ploeg
Bij Garmin gingen al snel de vier zwaksten over boord, waarna Zabriskie, Vandevelde, Wiggins, Millar en Hesjedal het werk dienden te voltooien. De compacte ploeg specialisten ging voortvarend over het parcours en zette bij tussenpunten twee en drie de snelste tijden neer.

Maar vervolgens werden die tijden door het zevental van Astana (Rast en Muravyev waren gelost) ruimschoots verbeterd. Lance Armstrong, op jacht naar het geel, deed daarbij bijzonder veel kopwerk. Aan de finish bleek hij één seconde tekort te komen voor de leiderstrui.

Team Columbia, waarvan veel verwacht werd, stelde enigszins teleur met de vijfde tijd. Carlos Sastre (Cervelo) leverde 1.37 minuten in, Cadel Evans (Silence-Lotto) zelfs 2.35. 

Top 5:
1 Astana (Armstrong, Contador) 46.29
2 Garmin (Vandevelde) 46.47
3 Saxobank (Cancellara, Andy Schleck) 47.09
4 Liquigas (Kreuziger) 47.27
5 Team Columbia (Cavendish, Kirchen) 47.28