Nieuws

28-07 Ook Armstrong gooit met modder

Lance Armstrong loopt weg bij Alberto Contador (foto: AFP)

Lance Armstrong heeft kribbig gereageerd op de uitlatingen van zijn ploeggenoot Alberto Contador.

> lees meer  

26-07 Bellen met Grischa

Grischa Niermann (foto: ProShots)

Gedurende de Tour praat Rabobank-renner Grischa Niermann de luisteraars van Radio 1 elke avond bij over zijn avonturen.

> lees meer  

26-07 Contador, een superieure winnaar

Winnaar Alberto Contador geflankeerd door Andy Schleck en Lance Armstrong (foto: AFP)

Alberto Contador heeft op superieure wijze de 96ste editie van de Tour gewonnen. Een terugblik.

> lees meer  

26-07 Cav wint in Parijs, Contador de Tour

Mark Cavendish grijpt zijn zesde etappezege (foto AFP)

Mark Cavendish heeft de afsluitende etappe naar Parijs gewonnen. Contador pakt de eindzege.

> lees meer  

> juli

> juni

 

08-07Tour Gesink voorbij

Een valpartij in de vijfde etappe betekende het einde van de Tour voor Robert Gesink. De Rabobank-renner brak zijn linkerpols en is voor vier tot zes weken uitgeschakeld.

In de afdaling van de Côte de Treilles, een bergje van de vierde categorie, miste de Rabo-renner een bocht waardoor hij in een greppeltje reed. Gesink greep meteen naar zijn linkerpols, maar hervatte snel de koers.

"Vanaf het begin was het wringen, en we wisten dat het op de kant zou gaan. In een afdaling werd plots vóór me geremd en daarop remde ik te laat. Ik viel, als enige, en mijn pols deed meteen pijn. Toen die begon te zwellen, wist ik dat het niet lekker zat. Dit is echt balen", aldus Gesink. "Mijn eerste Tourervaring is geen succes."

Ziekenhuis
Ploeggenoten Joost Posthuma en Grischa Niermann probeerden Gesink terug in het peloton te brengen, maar dat was in die fase, na ruim 120 kilometer, net op volle snelheid gekomen.

Met de Astana's op kop brak het peloton in meerdere stukken. Gesink kon na enige tijd aanhaken bij de laaste groep, die op dat moment een minuut achterstand had. Ruim twintig kilometer voor de streep kwamen de twee groepen weer bij elkaar. Gesink kon nog heel even aanhaken, maar moest daarna toch lossen.

Samen met Grischa Niermann kwam hij uiteindelijk binnen op 9.35 minuten van winnaar Voeckler. Gesink: "Als ik over een dag of twee thuis naar de Tour zit te kijken, zal ik dit pas echt beseffen."