Nieuws

28-07 Ook Armstrong gooit met modder

Lance Armstrong loopt weg bij Alberto Contador (foto: AFP)

Lance Armstrong heeft kribbig gereageerd op de uitlatingen van zijn ploeggenoot Alberto Contador.

> lees meer  

26-07 Bellen met Grischa

Grischa Niermann (foto: ProShots)

Gedurende de Tour praat Rabobank-renner Grischa Niermann de luisteraars van Radio 1 elke avond bij over zijn avonturen.

> lees meer  

26-07 Contador, een superieure winnaar

Winnaar Alberto Contador geflankeerd door Andy Schleck en Lance Armstrong (foto: AFP)

Alberto Contador heeft op superieure wijze de 96ste editie van de Tour gewonnen. Een terugblik.

> lees meer  

26-07 Cav wint in Parijs, Contador de Tour

Mark Cavendish grijpt zijn zesde etappezege (foto AFP)

Mark Cavendish heeft de afsluitende etappe naar Parijs gewonnen. Contador pakt de eindzege.

> lees meer  

> juli

> juni

 

09-07Johan Cruijff te gast in Tour

De Ronde van Frankrijk kreeg donderdag bezoek van Johan Cruijff. Dat leidde voorafgaand aan de zesde etappe eindelijk tot vrolijke gezichten rond de Rabobankbus, plus een ontmoeting met Lance Armstrong en uiteraard een paar Cruijffiaanse wijsheden.

Om er meteen eentje prijs te geven: "Voetbal is moeilijker, omdat je alle details tussen elf man moet verdelen. Met wielrennen heeft iedereen zijn eigen capaciteiten en daarin moet je elk detail onder de knie hebben."

Cruijff werd rondgeleid door Michael Boogerd, die met de voetballegende om te beginnen de bus van Skil-Shimano aandeed. "Kenny, dit is de grote Johan", introduceerde Boogerd zijn gast. De aangesprokene, sprinter Kenny van Hummel, keek op van zijn fiets, recht in de ogen van Cruijff.

De verbazing die volgde was geenszins gespeeld. "Johan rijdt mee in de auto met Breukink. Hij gaat Freire uitleggen hoe die vanmiddag de sprint kan winnen", vervolgde Boogerd. "Zorg dan wel dat de Breuk het ook snapt", grapte Van Hummel, refererend aan Cruijffs somtijds onnavolgbare theorieën over voetbal.

Kopje koffie
Bij de Rabobankploeg was 'De Verlosser' meer dan welkom, na alle tegenslagen van de eerste Tourdagen. Renners en begeleiders verdrongen zich om met Cruijff op de foto te kunnen. Daar stond voor het leidend voorwerp een een kopje koffie in de teambus tegenover.

Ondertussen had ook Matthew Lloyd zich gemeld bij de bus van Rabobank. De coureur van Silence-Lotto had namelijk gehoord dat Johan Cruijff aan boord was en wilde dolgraag de beroemde 'nummer 14', nota bene ook het startnummer van de Australiër, de handen schudden. Cruijff was hem graag terwille. De trotse Lloyd kon zijn geluk niet op: "Ik heb de hand van de grote Johan geschud..."

"Wielrennen is sport, dus heeft het mijn interesse", verkondigde Cruijff niet veel later in tal van microfoons. De internationale media had lucht gekregen van de aanwezigheid van de legendarische nummer veertien.

"Ik heb geen favoriete renners. Wel hoop ik altijd dat de Nederlanders het goed doen, maar dat is partijdigheid. Jammer dat Gesink is uitgevallen. Dat zijn weer van die detais die voorkomen in de Tour. Het heeft ook met ervaring te maken, het zal hem geen tweede keer gebeuren."

Scherp
Vervolgens zocht hij de Astana-ploeg op, waar hij eerst met Johan Bruyneel praatte en daarna de teambus betrad om kennis te maken met de Tourfavorieten Lance Armstrong en Alberto Contador.

"Lance ziet er scherp uit", constateerde Cruijff, die zich moest haasten om op tijd naast Breukink in de ploegleidersauto van Rabobank - toevallig getooid met volgnummer veertien - plaats te nemen. "Van voetbal wist Lance niet zo veel. We hebben het vooral over de koers gehad."