Nieuws

28-07 Ook Armstrong gooit met modder

Lance Armstrong loopt weg bij Alberto Contador (foto: AFP)

Lance Armstrong heeft kribbig gereageerd op de uitlatingen van zijn ploeggenoot Alberto Contador.

> lees meer  

26-07 Bellen met Grischa

Grischa Niermann (foto: ProShots)

Gedurende de Tour praat Rabobank-renner Grischa Niermann de luisteraars van Radio 1 elke avond bij over zijn avonturen.

> lees meer  

26-07 Contador, een superieure winnaar

Winnaar Alberto Contador geflankeerd door Andy Schleck en Lance Armstrong (foto: AFP)

Alberto Contador heeft op superieure wijze de 96ste editie van de Tour gewonnen. Een terugblik.

> lees meer  

26-07 Cav wint in Parijs, Contador de Tour

Mark Cavendish grijpt zijn zesde etappezege (foto AFP)

Mark Cavendish heeft de afsluitende etappe naar Parijs gewonnen. Contador pakt de eindzege.

> lees meer  

> juli

> juni

 

10-07Contador verrast Armstrong niet

Alberto Contador pakte de finale van de zevende etappe aan om een tik uit te delen aan de concurrentie. De Spanjaard ging ook zijn ploegmaat Lance Armstrong voorbij in het algemeen klassement.

De Amerikaan was niet verbaasd over de aanval van de Tour-winnaar van 2007. "Dit was niet het plan, maar ik verwacht ook niet dat hij volgens het plan rijdt. Het team is goed, Levi en Andreas reden erg sterk en Alberto ook. Het team zal het probleem niet zijn."

Over zijn eigen optreden was Armstrong niet ontevreden. "Het was geen steile klim, er was wat wind. Dat zijn niet echt mijn omstandigheden. Maar het ging niet onaardig. Mijn kansen komen nog wel."

Ook Contador, die zei "iets geprobeerd" te hebben omdat "Andy Schleck en Evans wat van plan waren", ziet geen probleem. "Ik denk dat dit binnen ons team niets verandert", aldus de Spanjaard.

Brice Feillu uit schaduw broer
De eerste Pyreneeënetappe in de Tour leverde een verrassende winnaar op. De Fransman Brice Feillu kwam in Andorra als eerste over de streep.

De 23-jarige Feillu had tot vrijdag nog maar een zege achter zijn naam staan. In 2008 won hij de Classique Sauveterre Pyrénées Atlantique.

In de zevende Tour-rit trad hij echter uit de schaduw van zijn broer Romain, de sprinter die vorig jaar nog een dag het geel droeg."Het is een mooie zege", was het ietwat droge commentaar van de winnaar. Zijn broer reageerde emotioneler. "Ik had het volste vertrouwen in hem. Ik wist het, ik wist het, ik wist het", jubelde Romain met de tranen in zijn ogen.