Nieuws

28-07 Ook Armstrong gooit met modder

Lance Armstrong loopt weg bij Alberto Contador (foto: AFP)

Lance Armstrong heeft kribbig gereageerd op de uitlatingen van zijn ploeggenoot Alberto Contador.

> lees meer  

26-07 Bellen met Grischa

Grischa Niermann (foto: ProShots)

Gedurende de Tour praat Rabobank-renner Grischa Niermann de luisteraars van Radio 1 elke avond bij over zijn avonturen.

> lees meer  

26-07 Contador, een superieure winnaar

Winnaar Alberto Contador geflankeerd door Andy Schleck en Lance Armstrong (foto: AFP)

Alberto Contador heeft op superieure wijze de 96ste editie van de Tour gewonnen. Een terugblik.

> lees meer  

26-07 Cav wint in Parijs, Contador de Tour

Mark Cavendish grijpt zijn zesde etappezege (foto AFP)

Mark Cavendish heeft de afsluitende etappe naar Parijs gewonnen. Contador pakt de eindzege.

> lees meer  

> juli

> juni

 

11-07Evans zag kans schoon, opgave Pereiro

De kopgroep met Cadel Evans, in zijn wiel volgen Egoi Martinez en David Zabriskie (foto: ANP)

De kopgroep met Cadel Evans, in zijn wiel volgen Egoi Martinez en David Zabriskie (foto: ANP)

Video

Cadel Evans toog in de achtste etappe, tot veler verrassing, al vroeg ten aanval. De kopman van Silence-Lotto maakte lang deel uit van een kopgroep, maar meer dan wat media-attentie leverde het niet op.

"Het Astana-blok is erg sterk en ik sta drie minuten achter op kanshebbers als Contador en Armstrong en ook Leipheimer en Klöden staan ver voor. Toen ik hun Astana-smoeltjes even niet op kop zag rijden, zag ik mijn kans schoon. Maar er waren te veel belangenconflicten in de kopgroep, dus liet ik me weer afzakken."

Evans voorziet nog wel een kans als de rivaliteit tussen Armstrong en Contador opspeelt. "Maar hun ploegbaas Bruyneel is een gewiekst man, vergeet dat niet."

Rotslecht
Ook Laurens ten Dam meldde zich direct van voren maar blies zichzelf daarna op. "Het was een heel zware dag. Bij de tweede klim voelde ik me rotslecht", bekende de Rabo-renner in finish-plaats Saint-Girons. "Mijn lichaam had wel twee uur nodig om te herstellen. Ik heb proberen uit te pakken, maar ik hield het niet vol."

Ten Dam, die prijsgaf dat Rabo zich wat meer gaat richten op dagprijzen, was wel blij dat hij zich weer kon herpakken. "Ik kwam toch nog terug bij de elite. Dat is toch positief. We gaan er morgen maar weer tegenaan."

Opgave Tourwinnaar
Voor Oscar Pereiro, de Tour-winnaar van 2006, kwam in de tweede Pyreneeënrit een einde aan de etappekoers. De 31-jarige Spanjaard stapte bij de ravitaillering af. Volgens een zegsman van zijn Caisse d'Epargne-formatie was Pereiro oververmoeid.

In 2006 stond Pereiro na de etappes in de Pyreneeën op bijna een half uur van de eersten in het klassement, maar die achterstand  maakte hij in een vlakke etappe naar Montelimar goed. Uiteindelijk werd de Spanjaard tweede achter Floyd Landis. De Amerikaan werd echter in september 2007 de Tour-zege ontnomen wegens dopinggebruik, waarop Pereiro alsnog tot winnaar werd uitgeroepen.