Nieuws

28-07 Ook Armstrong gooit met modder

Lance Armstrong loopt weg bij Alberto Contador (foto: AFP)

Lance Armstrong heeft kribbig gereageerd op de uitlatingen van zijn ploeggenoot Alberto Contador.

> lees meer  

26-07 Bellen met Grischa

Grischa Niermann (foto: ProShots)

Gedurende de Tour praat Rabobank-renner Grischa Niermann de luisteraars van Radio 1 elke avond bij over zijn avonturen.

> lees meer  

26-07 Contador, een superieure winnaar

Winnaar Alberto Contador geflankeerd door Andy Schleck en Lance Armstrong (foto: AFP)

Alberto Contador heeft op superieure wijze de 96ste editie van de Tour gewonnen. Een terugblik.

> lees meer  

26-07 Cav wint in Parijs, Contador de Tour

Mark Cavendish grijpt zijn zesde etappezege (foto AFP)

Mark Cavendish heeft de afsluitende etappe naar Parijs gewonnen. Contador pakt de eindzege.

> lees meer  

> juli

> juni

 

12-07Boogerd noemt beschuldigingen "onzin"

De op doping betrapte ex-renner Bernhard Kohl heeft Michael Boogerd en Thomas Dekker genoemd in het schandaal rondom de Oostenrijkse wielermanager Stephan Matschiner.

De manager zou zich met enkele atleten hebben beziggehouden met bloeddoping en hen onder meer een bloedcentrifuge ter beschikking hebben gesteld. Volgens Kohl zijn beide voormalige Rabobank-renners klant geweest bij Matschiner.

"Hij vertelde me dat Boogerd, Dekker en Pietro Caucchioli de machines hebben gebruikt in ruil voor een eenmalige betaling", aldus Kohl in de Oostenrijkse krant Kurier. Het dagblad drukte zondag delen af van het verhoor van Kohl.

Boogerd kan Kohl wel iets aandoen
"Klinkklare onzin." Zo omschreef Boogerd in een eerste reactie de woorden van Kohl. De Hagenees verklaarde verder dat als hij Kohl op straat tegen zou komen, hij hem tegen de muur zou zetten en om uitleg zou vragen. Boogerd overweegt juridische stappen in deze zaak.

Matschiner
Kohl werd vorig jaar betrapt op gebruik van de epovariant CERA. De inmiddels gestopte renner werd voor twee jaar geschorst. Kohl legde in maart een belastende verklaring af tegen Matschiner, die wordt gezien als spil in het Oostenrijkse dopingschandaal.

Boogerd en Dekker hebben beiden hun medewerking al toegezegd aan het onderzoek naar de bloedbank Humanplasma. De twee Nederlanders zijn niet als verdachte, maar als getuige opgeroepen door de Oostenrijkse justitie.

Hetzelfde geldt voor Raborenners Denis Mentsjov, Pieter Weening en Joost Posthuma, die inmiddels in Wenen verklaringen hebben afgelegd. Ook oud-Raborenner Michael Rasmussen zal zich nog in Oostenrijk melden.

Schorsing
Dekker werd net als de Italiaanse wielrenner Caucchioli (Lampre) in de aanloop naar de Ronde van Frankrijk geschorst. De Nederlander van Silence-Lotto werd onlangs betrapt op dynepo bij een hernieuwde controle van een urinestaal uit december 2007, toen hij nog in dienst was bij Rabobank.

Caucchioli wordt van doping verdacht op basis van de bloedwaarden in zijn biologisch paspoort. De ploegleiding van Lampre besloot hem daarom vorige maand voorlopig te schorsen.