Nieuws

28-07 Ook Armstrong gooit met modder

Lance Armstrong loopt weg bij Alberto Contador (foto: AFP)

Lance Armstrong heeft kribbig gereageerd op de uitlatingen van zijn ploeggenoot Alberto Contador.

> lees meer  

26-07 Bellen met Grischa

Grischa Niermann (foto: ProShots)

Gedurende de Tour praat Rabobank-renner Grischa Niermann de luisteraars van Radio 1 elke avond bij over zijn avonturen.

> lees meer  

26-07 Contador, een superieure winnaar

Winnaar Alberto Contador geflankeerd door Andy Schleck en Lance Armstrong (foto: AFP)

Alberto Contador heeft op superieure wijze de 96ste editie van de Tour gewonnen. Een terugblik.

> lees meer  

26-07 Cav wint in Parijs, Contador de Tour

Mark Cavendish grijpt zijn zesde etappezege (foto AFP)

Mark Cavendish heeft de afsluitende etappe naar Parijs gewonnen. Contador pakt de eindzege.

> lees meer  

> juli

> juni

 

12-07Ten Dam: voel me geradbraakt nu

Laurens ten Dam liet zich van voren zien in de negende etappe van de Tour, maar de Rabo-renner kwam in de afdaling van de Tourmalet lelijk ten val en kwam vol butsen, builen en sto binnen.

"Ik voel me echt geradbraakt nu", zo zei de onfortuinlijke Ten Dam die nog wel de beste Nederlander was op de 77ste plaats. "Ik was met acht anderen in de achtervolging op Fédrigo en Pellizotti en moest hard werken om in die groep te blijven. Als je dan valt, net als je de afdaling ingaat, is dat echt klote."

Ten Dam draaide desondanks later nog mee toen de jacht werd geopend op de koplopers. "Met Freire hadden we nog een kans. Jammer dat het niet is gelukt."

Martinez is zesde bergtruidrager
De Spanjaard Egoi Martinez is na de negende etappe in de Tour de France de nieuwe leider in het bergklassement.

De Euskaltel-renner sprokkelde op de Col d'Aspin en de Tourmalet 24 punten bijeen en nam daarmee de bolletjestrui over van de Fransman Christophe Kern.

De 31-jarige Martinez, die dit jaar het bergklassement in de Tirreno-Adriatico won, heeft nu 78 punten, Christophe Kern volgt met 59 punten. Franco Pellizotti (55), Brice Feillu (49), Pierrick Fëdrigo (49), Christophe Riblon (46), Sandy Casar (43) en Mikel Astarloza (38) zijn ook nog kansrijk.

In 2006 zegevierde Martinez in het bergklassement van de Vuelta á España. Vorig jaar was hij in de Tour achtste in de strijd om de bergtrui.

De bolletjestrui wisselde al veelvuldig van eigenaar. Alberto Contador, Jussi Veikkanen, Stephane Augé, Feillu en Kern gingen Martinez voor.

Fédrigo: genieten natuurlijk
Pierrick Fédrigo kon niet goed zeggen of hij deze ritzege in de Tour mooier vond dan die in de Tour van 2006. "Maar het is in elk geval genieten natuurlijk om te scoren op zo'n hoog podium."

Bij zijn ritzege in 2006 maakte Fédrigo ook deel uit van een vroege vluchtgroep in een bergetappe. Ook toen dunde die vluchtgroep uit naarmate de finish in zicht kwam.

Hij bleef over met Salvatore Commesso die hij in de sprint versloeg. Michael Boogerd werd destijds zevende.

"De situatie is beslist vergelijkbaar. Ik wist nu dat Pellizotti in de laatste bocht weg zou proberen te rijden en die verwachting kwam uit. Ik voelde me sterk genoeg om nog over hem heen te gaan."