Nieuws

28-07 Ook Armstrong gooit met modder

Lance Armstrong loopt weg bij Alberto Contador (foto: AFP)

Lance Armstrong heeft kribbig gereageerd op de uitlatingen van zijn ploeggenoot Alberto Contador.

> lees meer  

26-07 Bellen met Grischa

Grischa Niermann (foto: ProShots)

Gedurende de Tour praat Rabobank-renner Grischa Niermann de luisteraars van Radio 1 elke avond bij over zijn avonturen.

> lees meer  

26-07 Contador, een superieure winnaar

Winnaar Alberto Contador geflankeerd door Andy Schleck en Lance Armstrong (foto: AFP)

Alberto Contador heeft op superieure wijze de 96ste editie van de Tour gewonnen. Een terugblik.

> lees meer  

26-07 Cav wint in Parijs, Contador de Tour

Mark Cavendish grijpt zijn zesde etappezege (foto AFP)

Mark Cavendish heeft de afsluitende etappe naar Parijs gewonnen. Contador pakt de eindzege.

> lees meer  

> juli

> juni

 

13-07Contador gaat niet achter Armstrong aan

Alberto Contador zal niet achter Lance Armstrong aangaan als zijn Amerikaanse ploeggenoot in de Tour een aanval plaatst. De Spaanse renner liet op de rustdag in de Tour wel weten een beetje moe te worden van alle vragen over de vermeende moeizame verhouding tussen hem en de zevenvoudig Tourwinnaar.

"Onze relatie is veel beter dan de buitenwereld denkt. We zijn niet de beste vrienden, maar we eten met elkaar en praten in de bus", aldus Contador. "Ik hecht geen belang aan deze tweestrijd, die vooral door de pers wordt aangewakkerd. Ik had het liever anders gezien, want dan hoefde ik niet al die vervelende vragen te beantwoorden. Maar ik blijf rustig en concentreer me op de Tour."

Armstrong oogde geïrriteerd toen Contador in de tiende etappe in de aanval ging en negentien seconden terugpakte en zei zondag voor de Franse televisie dat er wat spanningen zijn tussen hem en Contador.

De Spanjaard deelt dit gevoel niet. "Ik voel totaal geen spanning in het team. Ik voel me ook zeker niet alleen. Alle renners bij Astana zijn professioneel genoeg om voor de vier besten te rijden. Daar twijfel ik niet aan. Het belangrijkste is dat Astana straks in Parijs de winnaar van de Tour is."

Contador gaat ervan uit dat de ronde in de Alpen wordt beslist. "Vanaf de Colmar in de dertiende etappe hebben we de Verbiers, daarna komt de tijdrit en de Mount Ventoux, maar ik denk dat het verschil al daarvoor wordt gemaakt."

In het rijtje van zijn belangrijkste rivalen noemde Contador Armstrong niet. "De broers Schleck en Carlos Sastre hebben de meeste ervaring."