Nieuws

28-07 Ook Armstrong gooit met modder

Lance Armstrong loopt weg bij Alberto Contador (foto: AFP)

Lance Armstrong heeft kribbig gereageerd op de uitlatingen van zijn ploeggenoot Alberto Contador.

> lees meer  

26-07 Bellen met Grischa

Grischa Niermann (foto: ProShots)

Gedurende de Tour praat Rabobank-renner Grischa Niermann de luisteraars van Radio 1 elke avond bij over zijn avonturen.

> lees meer  

26-07 Contador, een superieure winnaar

Winnaar Alberto Contador geflankeerd door Andy Schleck en Lance Armstrong (foto: AFP)

Alberto Contador heeft op superieure wijze de 96ste editie van de Tour gewonnen. Een terugblik.

> lees meer  

26-07 Cav wint in Parijs, Contador de Tour

Mark Cavendish grijpt zijn zesde etappezege (foto AFP)

Mark Cavendish heeft de afsluitende etappe naar Parijs gewonnen. Contador pakt de eindzege.

> lees meer  

> juli

> juni

 

19-07Armstrong komt nu op tweede plan

"Alberto Contador verdiende het zondag te winnen". Dat meldde zijn rivaal en ploeggenoot Lance Armstrong nadat de Spanjaard in Verbier de vijftiende etappe had gewonnen en het geel had gegrepen.

"Alberto was vandaag de beste in koers, hij verdiende te winnen", aldus de Amerikaan, die in de hiërarchie van de ploeg nu is gezakt. Ploegleider Johan Bruyneel zei na afloop dat Astana nu voor Contador zal rijden.

Armstrong sprak van een slotklim die zwaarder was dan verwacht. "Hij was niet zo lang, maar wel explosief. We gingen met een hoog tempo naar de voet van de klim. We zagen het aankomen en zaten goed geplaatst, maar Alberto was de enige met een antwoord op al dat geweld. Hij kon nog versnellen."

Tactisch plan Astana werkte
De Amerikaan verloor meer dan anderhalve minuut op de nieuwe geletruidrager. Bruyneel had gezien dat het tactische plan van Astana had gewerkt.

"Klöden zou achter Alberto de boel controleren, dat is goed gelukt. We gaan de trui nu verdedigen, we hebben een flinke voorsprong op alle concurrenten. Het wordt nog een zware week, maar vandaag heeft iedereen gezien wat Contador kan. Vanaf nu gaan we met zijn allen achter één man staan."

Ten Dam: Mentsjov gaf vroeg op
Laurens ten Dam probeerde in de eerste Alpenetappe Rabo-kopman Denis Mentsjov te steunen, maar dat was vergeefse moeite. "Denis gaf al vroeg in de slotklim op", aldus Ten Dam. "Hij parkeerde."

Ten Dam bleef even bij de Rus in de buurt, maar gaf daarna gas. "Het had geen nut meer om bij hem te blijven. En met al die Nederlanders langs de weg vond ik het niet kunnen om rustig naar boven te fietsen."

"De benen voelden best goed. Ik was bijna nog in die kopgroep gekomen, dat lukte net niet. Ik hoop in een van de komende twee bergetappes wel een keer mee te kunnen. Het klassement van Denis is nu definitief over, dus mag ik waarschijnlijk wel voor mijn eigen kansen rijden."