Nieuws

28-07 Ook Armstrong gooit met modder

Lance Armstrong loopt weg bij Alberto Contador (foto: AFP)

Lance Armstrong heeft kribbig gereageerd op de uitlatingen van zijn ploeggenoot Alberto Contador.

> lees meer  

26-07 Bellen met Grischa

Grischa Niermann (foto: ProShots)

Gedurende de Tour praat Rabobank-renner Grischa Niermann de luisteraars van Radio 1 elke avond bij over zijn avonturen.

> lees meer  

26-07 Contador, een superieure winnaar

Winnaar Alberto Contador geflankeerd door Andy Schleck en Lance Armstrong (foto: AFP)

Alberto Contador heeft op superieure wijze de 96ste editie van de Tour gewonnen. Een terugblik.

> lees meer  

26-07 Cav wint in Parijs, Contador de Tour

Mark Cavendish grijpt zijn zesde etappezege (foto AFP)

Mark Cavendish heeft de afsluitende etappe naar Parijs gewonnen. Contador pakt de eindzege.

> lees meer  

> juli

> juni

 

23-07Kijkersvragen Tour de France (10)

Commentator Maarten Ducrot beantwoordt tijdens deze Tour diverse kijkersvragen. Deze keer reacties van kijkers op een vraag van Maarten: Is het terecht dat Astana-ploegleider Johan Bruyneel een beetje boos was over de aanval van Alberto Contador op de Colombiére, die leidde tot tijdverlies van diens ploegmaat Andreas Klöden?

Max Koopman: Ik snap echt totaal niet waarom die Bruyneel Contador niet heeft laten aanvallen.  Als hij Contador had laten aanvallen was Astana toch nóg zekerder van het geel? Dan geef het toch niks dat Klöden niet op het podium staat?

Michiel Straathof: Contador is gewoon verreweg de beste ronderenner van dit moment en hij verdient een team dat voor hem werkt. Wat Armstrong/Bruyneel doen is schandalig en respectloos.

Hans Mes: Laten de Schlecks en Contador het maar uitmaken. Ik zou zeggen: rock & roll met de boel!

Edwin Boogaard: Dit was onsportief en daarbij ook dom. Hoe krijg je Contador gemotiveerd om volgend jaar in welke ronde dan ook de ploeg Bruyneel een 'patat' te geven. Ik kijk nu al uit naar 2010!

Thijs Loomans: Waarom beschermt Johan Bruyneel Armstrong? Dit komt je toch de neusgaten uit. Woensdag had Contador gewoon moeten doorfietsen en de Schlecks op twee minuten moeten zetten en Armstrong op tien. Dan was alles duidelijk geweest.

Mike de Jong: Is het niet logisch dat Bruyneel Armstrong en Klöden hoog wil laten eindigen omdat hij volgend jaar hoogstwaarschijnlijk niet meer de ploegleider van Contador is?

Stan Verboord: Ik vind het kunnen van Contador. Hij is de grote man bij Astana, en Klöden moet ondervinden dat hij de mindere dan Contador is.

Bas Biesbroeck: Contador is veruit de beste man deze Tour en Bruyneel moet hem meer steunen en niet moeilijk over Klöden.

Miguel Lopez: Wat is nu mooier dan wat de gebroeders Schleck en Contador doen. Ik ben dus voor de vrije aanval en tegen de tactiek.

Wouter van Essen: Contador heeft duidelijk een tactische blunder gemaakt. Hij wint te Tour toch wel en hoefde dus niet aan te vallen. Het is verschrikkelijk dom om je ploeggenoten zo van het podium af te rijden.

Ton Schepers: Door zijn manier van handelen doet Bruyneel zowel de sporter als de toeschouwer tekort. Dat alles onder de druk van Armstrong.

Jeroen Dokter: Johan Bruyneel en Lance Amstrong zijn twee handen op één buik en de manier waarop zij zich naar buiten presenteren, achter de rug om van Contador, vind ik niet kunnen.

Jos Croese: Bruyneel heeft sowieso geen ruggengraat en is een marionet van Armstrong. Je kopman in het geel houdt voor een ploegleider mijn inziens in dat je volledig achter hem staat.

Anil Badloe: Als Arsmtrong een echte teamplayer was dan was hij niet weggereden bij Wiggins. In principe deed hij hetzelfde als hetgeen Contador wilde doen. Alleen op Armstrong komt geen commentaar en op Contador wel...

Dennis Rietman: Contador heeft zijn eigen ruiten ingegooid door te luisteren naar zijn ploegleider. Met de tijdrit en de Ventoux nog op komst, had hij alles moeten doen om de gebroeders Schleck op meer achterstand te zetten. De ploeg is belangrijk, maar je moet altijd aan jezelf denken.

Marc Drenth: Wat een slechte vertoning woensdag. Als ik naar slecht toneel wil kijken, dan kijk ik wel naar 'Goede tijden, slechte tijden'. Zou Klöden blij zijn met een derde plek als hij weet dat hij daar eigenlijk niet hoort?

Martin van Rooijen: Leg die vraag voor aan Neelie Kroes. Dit lijkt me toch een duidelijk voorbeeld van prijsafspraken.

Rinus van Schaijk: Ik vind dat Contador best had mogen demarreren maar als je erover nadenkt was het niet het beste in het belang van de ploeg. Ze hadden inderdaad 1,2 en 3 kunnen staan in Parijs. Bruyneel heeft dus in mijn ogen gelijk.

Wim Bos: Het gaat er om dat de beste de Tour wint, toch? Dus waarom zou Contador niet voor zichzelf mogen kiezen als hij wil demarreren? Stalorders van de ploegen halen de spanning uit te Tour.

H. Mijderwijk: Bruyneel heeft gisteren laten zien dat hij niet de ploegleider van Astana is maar de marionet van Armstrong. Als Armstrong de kans zou hebben om Contador in te halen zou Bruyneel hem daarbij nog helpen ook. Bah, hij zou zich moeten schamen.

Anne Rispens: Het is nu wel overduidelijk dat Bruyneel er samen met Armstrong een verborgen agenda op na houdt. En of Klöden nu derde of vijfde wordt, who cares?

Rienk Wopereis: Contador krijgt gewoon niet de ruimte om te excelleren! Hij moet zich inhouden om zijn ploeggenoten - die zich eigenlijk volledig voor hém zouden moeten geven - bovenin het klassement te houden. Onzin! In de Tour gelden alleen de kleurtjes van de truien en niet zozeer een top 3-ranking.

Peter Rijndertse: Kón Contador wel wegrijden bij de broers Schleck? Krijgen we door zijn 'speelse' versnellingen (zijn talent?), geen vertekend beeld, en is Bruyneel wellicht minder 'schuldig'?