Nieuws

28-07 Ook Armstrong gooit met modder

Lance Armstrong loopt weg bij Alberto Contador (foto: AFP)

Lance Armstrong heeft kribbig gereageerd op de uitlatingen van zijn ploeggenoot Alberto Contador.

> lees meer  

26-07 Bellen met Grischa

Grischa Niermann (foto: ProShots)

Gedurende de Tour praat Rabobank-renner Grischa Niermann de luisteraars van Radio 1 elke avond bij over zijn avonturen.

> lees meer  

26-07 Contador, een superieure winnaar

Winnaar Alberto Contador geflankeerd door Andy Schleck en Lance Armstrong (foto: AFP)

Alberto Contador heeft op superieure wijze de 96ste editie van de Tour gewonnen. Een terugblik.

> lees meer  

26-07 Cav wint in Parijs, Contador de Tour

Mark Cavendish grijpt zijn zesde etappezege (foto AFP)

Mark Cavendish heeft de afsluitende etappe naar Parijs gewonnen. Contador pakt de eindzege.

> lees meer  

> juli

> juni

 

28-07Ook Armstrong gooit met modder

Lance Armstrong heeft kribbig gereageerd op de uitlatingen van zijn ploeggenoot Alberto Contador. De Spanjaard zei maandag geen respect voor de Amerikaan te hebben en dat zijn grootste gevecht tijdens de door hem gewonnen Tour zich binnen Astana afspeelde.

"Als ik hem was, zou ik stoppen met zwetsen en beginnen met het bedanken van zijn ploeggenoten", liet Armstrong via zijn Twitter weten. "Zonder hen zou hij nooit hebben gewonnen."

De zevenvoudig Tour-winnaar vindt dat Contador een te groot ego heeft. "Hey Pistolero. There's no I in TEAM. Wat heb ik je in maart gezegd? Nog een hoop te leren, nogmaals bevestigd."

Ook ploegleider Johan Bruyneel gebruikte zijn Twitter om iets over het geruzie  te melden: "Soms is het beter om te zwijgen en doen alsof er niets aan de hand is, dan om te praten en alle twijfels weg te nemen."

Harde woorden Contador
Contador werd maandag gehuldigd in zijn woonplaats Pinto, in de buurt van Madrid. Vlak daarvoor plaatste hij op een persconferentie zijn 'aanval' op Armstrong.

"Ook al is hij een groot kampioen, ik heb nooit bewondering voor hem gehad en dat zal ik ook nooit krijgen ook", zei de Spanjaard op een persconferentie.

Contador werd tijdens de Tour meer dan eens gevraagd zich uit te laten over de spanningen tussen hem en de Amerikaan, maar hield zijn kaken stijf op elkaar.

"Het is lastig als de twee voornaamste renners op gespannen voet met elkaar staan. Ik heb mijn hoofd koel gehouden, om grote problemen te voorkomen. Nu kan ik zeggen dat onze relatie slecht was."