STEM OP JE FAVORIETE TOURARTIEST

Tourartiest 2009

Luister elke dag naar Radio Tour de France op Radio 1 en win het uitgebreide prijzenpakket: Vier CD's, drie wielerboeken en een exclusief Rabowielerpakket met onder andere een bidon en een petje. Elke dag laten we een fragment horen van een tourhit uit het verleden. Herken de toursnippet en win!

Nieuw dit jaar is dat de bovenste vier artiesten vanaf woensdag 22 juli in een play-off strijden om de titel Tourartiest Aller Tijden. U kunt dagelijks, tot zondag 26 juli 12.00 uur, op de vier overgebleven artiesten stemmen.

Radio 1 gaat ook dit jaar weer op zoek naar de Tourartiest Allertijden. Vorig jaar ging Rowwen Hèze met bijna 65.000 internetstemmen aan de haal met de muzikale Gele Trui van Radio Tour de France. Voor de tweede keer op rij werd de band uit America (Limburg) door de luisteraars uitgeroepen tot Tourartiest Allertijden. Jack Poels en vrienden wonnen in 2007 ook de allereerste editie van deze afvalrace. De Amazing Stroopwafels uit Rotterdam strandden in het zicht van de Avenue des Champs-Élysées en na een zeer spannende eindsprint met slechts 500 stemmen achterstand opnieuw op de tweede plaats. Guus Meeuwis uit Brabant legde vorig jaar met ruimd 40.000 stemmen beslag op de derde plaats.

Slagen de Stroopwafels er eindelijk in om Rowwen Hèze te ontronen of ontpoppen de Limburgers zich tot de Lance Armstrongs van de Tourartiest Top 23 Allertijden-verkiezing. U, de luisteraar, bepaalt in elk geval wat er gebeurt, wie er afvalt en wie er uiteindelijk met de eindzege aan de haal gaat. Stem daarom uw favoriete tourartiesten naar de hoogste regionen. De artiest die vlak voor de dagelijkse uitzending op Radio 1 op de laatste plaats staat in de tussenstand moet die dag meteen afstappen. Deze 'rode lantaarndrager' staat ter compensatie wel die dag muzikaal centraal in Radio Tour de France. Hou uw favoriete artiesten dus in de in de strijd en stem elke dag. Luister ook naar Radio Tour de France om de uitslag te horen en de muzikale strijd van dichtbij te volgen. Veel plezier weer!